Persoane interesate
marți, 16 octombrie 2012
10 remedii minune, venite direct din bucatarie
Natura are toate resursele pentru a ne asigura o viata echilibrata si sanatoasa. Tocmai de aceea, din cand in cand ar trebui sa apelam la remediile naturale pentru a ne trata anumite probleme de sanatate. Desi n-ai crede, puterea vindecatoare a acestora este recunoscuta chiar si de catre medici.
1. Mierea - pentru taieturi, rani si zgarieturi
Acest indulcitor natural contine trei componente importante in vindecarea ranilor: zaharoza absoarbe umiditatea, asa ca bacteriile nu se mai pot inmulti sau supravietui in acel mediu, peroxidul de hidrogen dezinfecteaza rana, iar propolisul anihileaza bacteriile si infectiile. Asadar, mierea actioneaza precum un bandaj natural.
2. Uleiul de masline - pentru eczeme
Sunt binecunoscute avantajele folosirii uleiului de masline singur sau in componenta anumitor produse dermato-cosmetice. Uleiul de masline contine antioxidanti care reduc inflamatia, nu are substante chimice care sa irite pielea, prevenind si tratand cu succes eczemele sau pielea uscata.
3. Lapte - pentru anxietate
Anxietatea, stresul, depresia, toate pot fi "tratate" cu o cana de lapte cald. Acest aliment contine triptofan, un amino acid care induce starea de relaxare, sustine si Bernard Vittone, psihiatru si fondator al Centrului National pentru Tratarea Fobiilor, Anxietatii si Depresiei din Washington, Statele Unite ale Americii.
4. Otet din cidru de mere - pentru cicatrici
Otetul din cidru de mere este un excelent anti inflamator natural. Se foloseste in tratamentul acestora singur sau in combinatie cu petrol dublu rafinat sau albus de ou.
5. Ceai de musetel - pentru bataturi sau afectiuni dermatologice ale piciorului
Daca ai picioarele mai sensibile si te confrunti deseori cu umflaturi, noduri sau bataturi, atunci ceaiul de musetel ar putea fi solutia salvatoare. De asemenea, ceaiul de musetel calmeaza si catifeleaza pielea.
6. Bicarbonat de sodiu - pentru infectiile tractului urinar
Bicarbonatul are efect de alcalinizare a vezicii urinare, fapt ce previne inmultirea bacteriilor, sustine doctorul urolog Larrian Gillespie. Daca prezinti simptome de infectie a tractului urinar, prepara o solutie facuta dintr-un sfert de lingurita de bicarbonat amestecata in aproximativ 0.250 litri de apa.
7. Ghimbir - pentru dureri de stomac, boli gastrointestinale, rau de miscare sau greturi datorate sarcinii
Ghimbirul este un foarte bun calmant pentru durerile de stomac, ameliorand si simptomele bolilor gastrointestinale. Ghimbirul mai poate fi folosit si de cei care au rau de miscare sau de femeile insarcinate care se confrunta cu greturi matinale.
8. Lamaie - pentru petele de imbatranire
Cateva feliute aplicate pe aceste zone timp de 10-15 minute pe zi vor atenua petele cauzate de imbatranire. Acest fapt se datoreaza acidului continut de lamaie. Specialistii spun ca, pentru a avea rezultate, trebuie sa continui procedeul timp de 6-12 saptamani si sa fii atent la hidratarea pielii, intrucat lamaia poate duce la uscarea acesteia.
9. Apa tonica - pentru sindromul picioarelor nelinistite
Chinina din apa tonica ajuta la calmarea contractiilor musculare, asa ca ar fi bine sa se consume un pahar de apa tonica inainte de culcare.
10. Sare - pentru afectiunile dermatologice ale piciorului
Solutia salina scade riscul aparitiei fungilor, ciupercilor, a transpiratiei in exces, reusind sa trateze toate aceste probleme. In plus, sarea catifeleaza pielea, ceea ce face ca medicamentele antifungice sa actioneze mai bine.
www.ziare.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu